CLIENT BRIEF

Our brief was to create a garden ‘sanctuary’ within our clients’ newly built Shoalhaven Heads home “with places to sit, enjoy and entertain”…

OUR APPROACH

With a focus on feature materials, sharp lines and a modern coastal planting palette, this project was architecturally designed and installed in 3 parts; Front entrance to provide immediate curb appeal, internal ‘zen’ courtyard for relaxation and backyard ‘outdoor living’ for entertainment.

With a goal to become a robust and beautiful sea of green, this front garden includes; hardwood timber sleeper steppers, custom made letterbox, sandstone boulders and a mix of native and exotic plants and ground covers. A place for entertaining, this backyard boasts a custom built kitchen, pizza oven, BBQ and wine fridge and has been constructed from recycled bricks, polished concrete, hardwood timber and terrazzo tiling. Garden surrounds include bamboo screening, hardwood timber sleeper steppers, breakout seating area, fire pit and a selection of luscious ground covers and low maintenance plants.

Follow Us